Веломания

Switch to desktop

SRAM

SRAM LLC е частен производител на велосипедни компоненти със седалище в Чикаго, Илинойс, Съединените щати, основан през 1987 г. SRAM е съкращение, съдържащо имената на неговите основатели, S cott, R ay и S am , (където Рей е средно име на първия изпълнителен директор на компанията - Стан Дей).

Компанията е известна с производството на велосипедни компоненти, включително някои вътрешно разработени, като Grip Shift, EAGLE (1x12), DoubleTap, специализирани 1x11 планински и шосейни скоростни движвания и SRAM Red eTap. Компанията се разраства органично и чрез придобивания, за да се превърне в марка за велосипедни компоненти от висок клас, продавайки се под марките SRAM, Avid, RockShox, Truvativ, Quarq и Zipp. Компонентите им се произвеждат предимно вътрешно, във фабрики, разположени в Португалия, Тайван, Китай и САЩ, и се разпространяват и продават като Оригинално оборудване на производителя (OEM) и следпродажбени компоненти на пазарите в световен мащаб.

Основаването на SRAM се базира на мечтата на един човек да създаде по-забавно, ефективно и по-бързо изживяване на колело. Днес SRAM е световен бранд от хора, които доставят същата страст за подобряване на опита, както и за разширяване на потенциала на колоезденето.

Velomania Ltd 2013

Top Desktop version