Веломания

Switch to desktop

Колоездачно изкачване на Витоша 11 юни 2017

Над 300 велосипедисти ще пристигнат в София за 3-дневно състезание по колоездене този уикенд.

На 9-ти, 10-ти  и 11-ти юни 2017 г. София отново ще се напълни с велосипедисти от България и чужбина за 3-дневната поредица от състезания: Купа „Долчини”, Купа „Драг” и Изкачване на Витоша. Отборите идват от съседни страни като Румъния – отборът Tusnad, Сърбия, Македония, но също и от далечна Франция – отборът Мартиг Драг СК (Martigues DRAG SC).

От началото на 2015 г. френският отбор Мартиг Драг СК носи името на DRAG и се състезава с българските велосипеди, а от тази година  - 2017г. - континенталния отбор по колоездене от Tusnad вече също носи името на DRAG, което се отразява и в тясното партньорство между производителя на велосипеди и румънския състезателен отбор. Отборът ще се конкурира с DRAG. Очакваме и двата отбора да пристигнат в България и да вземат участие в 3-дневната поредица от състезания.

На 9 юни от 11:00 часа пред Арена „Армеец” е надпреварата за Купа „Долчини”; на 10 юни от 11:00 часа на Индустриална Зона София-Божурище е критериумът за Купа „Драг” и на 11 юни отново от 11:00 часа е Изкачването на Витоша от Бояна до хижа Звездица.

Докато двете състезания тип критериум в първите 2 дни са само за лицензирани състезатели и клубове, Изкачване на Витоша приветства всички колоездачи - любители и професионалисти, да се изкачат 20 км на горе по асфалта от Бояна до хижа Звездица. 

Изкачването на Витоша се провежда за четвърта поредна година, докато Купа „Драг” и Купа „Долчини” се провеждат за пръв път през 2016г. Целта на събитията е да привлекат отбори от чужбина и да популяризират София като дестинация за шосейно колоездене както и да осигуряват форум за млади български велосипедисти да се състезават срещу чужди отбори. Организаторите "Драг" и "Долчини" са силно ангажирани в подпомагането на развитието на шосейното колоездене в България, "Драг" разполага със собствен колоездачен отбор за всички възрастови групи: Drag Cycling Club. Отборът се състои от 50 състезатели и е със седалище в Божурище.

Velomania Ltd 2013

Top Desktop version