Веломания

Switch to desktop

Министър Седларски посети предприятие за производство на велосипеди в София

На последния работен ден на правителството, министърът на икономиката Теодор Седларски и неговият заместник Лъчезар Борисов посетиха предприятието на Веломания в София и разгледаха проиводството на велосипеди. На срещата една от темите беше как да се вдигне авторитета на българското производство в чужбина и предложението на г-н Кузов беше национална инициатива за стикер, обозначаващ стоката като произведена в България, който да бъде поставян на продуктите и да изтъква качествените продукти, които се произвеждат в страната ни.

 

 

Министър Седларски и зам.-министър Борисов обиколиха предприятието и  се запознаха с производствения процес. По време на обиколката стана ясно, че компанията е официален доставчик на европейската федерация по колоездене и произвежда широка гама от велосипеди, както и че с нейните колела са спечелени над 50 медала от световни и европейски първенства. В предприятието в момента се произвежда изключително богата гама от над 150 модела велосипеди, включващи  моделите за шосе и писта, планински, градски и електрически велосипеди, детски велосипеди, а приблизително 60% от продукцията се изнася в Европейския съюз и други страни.

 

 

Министърът на икономиката наблегна на факта, че българските колела са на световно ниво, качеството им е едно от най-добрите и неслучайно българската продукция в сектора е с голям износ. „Българското производство на велосипеди се утвърждава в световен мащаб в последните години“, подчерта министърът. 

 

Velomania Ltd 2013

Top Desktop version