Веломания

Switch to desktop

Велопоход „ЗАЕДНО“

Велопоход „ЗАЕДНО“ на 23 април в подкрепа на хората с Хемофилия!

Ежегодното социално-спортно събитие в подкрепа на хората с хемофилияпрез 2017 е под надслов „Чуйте гласа им“ с акцент към засегнатите жени

На 23 април 2017 г., Българската Асоциация по Хемофилия за 2-ра поредна година организира велопоход „ЗЕДНО“. Социално- спортното събитиестартираточно в 10:30 ч.едновременно в 3 града – София, Пловдив и Варна. Сборният пункт в София са пилоните на НДК, във ВарнаВхода на Морската Градинаи в ПловдивПлощад Съединение

Тази година Drag Bicycles ще подкрепят инициативата и ще предоставят 15 броя велосипеди.

Паралелно със Световния Ден на Хемофилията, с призива „Чуйте гласа им“,акцент на кампанията са девойките и жените с вродени нарушения на кръвосъсирването.

 

Асоциацията ежегодно отбелязва Световния ден на Хемофилията на 17 април с различни публични събития, които целят да дадат гласност на инициативитеза осигуряване на необходимото лечение на хората с вродени нарушения на кръвосъсирването. Тази година събитието е насрочено за 23 април (неделя), съобразено с Великденските празници на 16 и 17 април.


Велопоход „ЗАЕДНО“ е специалното събитие, избрано от Българската Асоциация по Хемофилия, което да разпространи велоспорта като препоръчителен и полезенза хората с хемофилия. Асоциацията работи за защита на правата и интересите им, акцентирайки на принципа, че спомощта на съвременнолечение и социална подкрепа, те могат да бъдат ЗАЕДНО, равностойно интегрирани – част от едно развиващо се модерно общество.Организаторите канят всички активни граждани на 23 април да поемат на велоразходкатазаедно, за да се обединят в една кауза със сърце, която цели да повиши осведомеността, адекватното приемане и съпричастност в обществото ни.


Тази година призивът „Чуйте гласа им“ е насочен към девойките и женитес вродени нарушения на кръвосъсирването.Широко разпространено е погрешното разбиране, че въпросните нарушения засягат изключително мъже. Жените обаче също страдат от тях. Някои жени имат симптоми, подобни на мъжете и кръвоизливи, които могат да бъдат засилени по време на менструация и раждане, а други носят гена и не изпитват никакви симптоми, въпреки че като мъжете могат да предадат на гена на децата си.

Присъединете се към Велопоход „ЗАЕДНО“ на 23 април в София, Пловдиви Варна в подкрепата на хората с Хемофилия! Стартът е точно в 10:30.

Velomania Ltd 2013

Top Desktop version