Веломания

Switch to desktop

Признание за българската вело индустрия от Международния колоездачен съюз (UCI)

 

Драгомир Кузов, управител и собственик на една от най-разпознаваемите марки за велосипеди в България,, бе избран за член на техническата комисия(Equipment Commission) към Международния колоездачен съюз (UCI)

Новината бе изпратена от президента на UCI г-н Давид Лапартиен(David Lappartient) на 9 ноември 2017г. Това е събитие за страната ни, тъй като за първи път в 117 годишната история на организацията има българин в нейните редици.

Международният колоездачен съюз (UCI) базиран в Игъл, Швейцария, издава лицензи на участниците в състезания и налага дисциплинарни правила, като например в областта на допинга. UCI също така управлява класирането на състезания и системата за класиране на точки в различни велосипедни дисциплини, включително шосе, писта, планинско колоездене и BMX, както за мъже, така и за жени, любители и професионалисти. Той също така ръководи световните първенства и купи.

Драгомир Кузов е бивш шосеен състезател, майстор на спорта, създател на велосипедната марка „DRAG” през 1998 година в град София. Tой подпомага много български и чуждестранни таланти в техния път към професионалното колоездене. Като част от техническата комисията (Equipment Commission) г-н Кузов ще има глас и ще отговаря за велосипедите и екипировката, която ще се използва във всички състезания  организирани по правилника на UCI, в това число Световни първенства и Олимпийски игри. Г-н Кузов коментира: „Това е огромно признание за България и  за мен е голяма чест да бъда в екипа на UCI.  Отговорността е голяма и през следващите четири години ще се постарая да оправдая доверието, което ми е гласувано. UCI вече има ефективна политика относно техническите изисквания към велосипедите и екипировката, които се използват в състезания, но има и какво да се подобри. Ще вложа всичките си знания и усилия да подпомагам развитието на световния колоездачния спорт, и борбата с технологичните измами.,Винаги  се стремим да развиваме продукти на световно ниво, и смятам че това е заслужено признание за многото години труд на екипа на DRAG!”

За DRAG

DRAG е една от водещите български марки на пазара от 1998г. DRAG държи голям пазарен дял на среден и висок клас велосипеди в България. DRAG има множество постижения на световно ниво и специално място на европейската колоездачна сцена.

От 2015г. DRAG е официален доставчик на велосипеди на Европейския Колоездачен Съюз (UEC). Чрез Европейската програма за развитие, стотици шосейни, пистови, планински и BMX велосипеди с марката DRAG са доставени в национални федерации на над 20 европейски страни с цел развитието на талантливи младежи.

DRAG е генерален спонсор на престижната Купа на Франция (Coupe de France-DRAG bicycles) по шосейно колоездене, която има над 40 състезания годишно в четири дивизии. С велосипеди DRAG се състезават три чуждестранни отбора по шосейно колоездене: Tusnad DRAG Cycling Club (Румъния), Martigues SC DRAG Bicycles (Франция) и Club cycliste Le Boulou (Франция).

От 2018г. с българските велосипеди DRAG Blue Bird ER ще карат и Klaipėda Cycling Team (Литва) и GSCBlagnac-Velosport 31 (Франция)-шампиони на Франция в 1-ва дивизия за 2017година.

Марката се гордее с над 50 медала от европейски и световни първенства по шосейно и пистово колоездене. DRAG подкрепя феноменалните състезатели от Украйна от 2006г., както и състезатели от световна класа от Португалия, Южна Корея, Литва, Русия и Полша. DRAG подкрепя и български състезатели в пистовото, шосейно и планинско колоездене, включително многократните републикански шампиони Радослав Константинов и Мирослав Минчев.

Инвестицията в бъдещето на спорта е една от основните цели на DRAG, затова поддържаме и два собствени отбора: „DRAG Cycling Club“ за деца и юноши на шосе и писта, както и „DRAGZONE Racing” за планинско колоездене.



 

 

 

 

 

 

 

Velomania Ltd 2013

Top Desktop version